Gefermenteerde Kabeljauw Levertraan - Capsules
EUR  36,95

Gefermenteerde Kabeljauw Levertraan - Capsules

 • Categorie: Levertraan & Weston A. Price
 • Wildgevangen kabeljauw uit Alaska
 • Uniek & traditioneel fermentatieproces
 • Rijk aan vitamine A & D
 • Goed voor de spieren*1
 • Ondersteunt de conditie van het oog*2
 • Bron van omega-3-vetzuren
 • 120 capsules
Op voorraad
SKU
GP-24
EUR  36,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel +31 857920187 of spreek ons aan op de chat

Gefermenteerde Kabeljauw Levertraan Capsules van Green Pasture

Blue Ice™ Fermented Cod Liver Oil van Green Pasture in capsulevorm is gemaakt van de levers van duurzaam wildgevangen, MSC-gecertificeerde kabeljauw uit Alaska. De levertraan van Green Pasture wordt op traditionele wijze gefermenteerd; een mild en zorgvuldig proces dat wel een half jaar in beslag neemt. Het eindproduct is een natuurlijke bron van vitaminen en essentiële vetzuren die gemakkelijk kunnen worden opgenomen in ons lichaam. Het voordeel van levertraan in capsulevorm is dat de natuurlijke, eigenaardige smaak van levertraan door de capsules niet aanwezig is. De levertraan is echter ook beschikbaar in vloeibare vorm. Deze vloeibare variant is budgetvriendelijker en speciaal voor kinderen en voor volwassenen die een toegevoegde smaak waarderen, is de vloeibare variant verkrijgbaar in de smaken Mint, Sinaasappel, Kaneel en Naturel.

Waarom levertraan gebruiken?

Hoewel levertraan veel mensen vooral herinnert aan de jaren ’50, is het de laatste tijd weer populair om levertraan dagelijks te gebruiken. Steeds meer mensen zien gelukkig wat dit krachtige goedje voor onze gezondheid kan betekenen. Zo is de hoogwaardige gefermenteerde levertraan van Green Pasture bijzonder rijk aan de vitaminen A & D en aan omega-3-vetzuren als EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces, helpt om normaal te kunnen zien, is belangrijk voor de huid, is goed voor de slijmvliezen en helpt net als vitamine D het immuunsysteem. Vitamine D is bovendien goed voor de kalkhuishouding en voor het skelet van kinderen, helpt bij het celdelingsproces en is van belang voor het gebit en voor de spieren. De visvetzuren DHA en EPA zijn tezamen goed voor de bloeddruk, het hart, de hersenen en het gezichtsvermogen.

Bijzondere ontdekking van Weston A. Price

In zijn beroemde boek Nutrition and Physical Degeneration beschrijft Weston A. Price hoe de Zwitsers lange tijd de boter van koeien vereerden in het voorjaar. In deze periode eten koeien snelgroeiend gras en Price trof in de boter van deze ‘voorjaarsmelk’ een onontdekte stof aan die hij Activator X noemde. Price kwam erachter dat deze stof, die later vitamine K2 werd genoemd, met name in het botervet van grasgevoerde dieren en in fermentatieproducten zoals gefermenteerde levertraan voorkomt. Hij ontdekte bovendien de synergetische werkzaamheid van botervet en levertraan, wat inhoudt dat er sprake is van een effectieve samenwerking tussen de twee dierlijke vetten. Het is deze kennis die Green Pasture heeft aangezet tot het creëren van haar bijzondere productlijn, bestaande uit zowel boterolie, gefermenteerde levertraan en unieke blends van beide soorten oliën.

Voordelen

 • Hoogwaardige levertraan die op traditionele wijze is gefermenteerd
 • Gemaakt van duurzaam wildgevangen, MSC-gecertificeerde kabeljauw uit Alaska
 • Bron van vitamine A & D en omega-3-vetzuren, waaronder EPA en DHA
 • Vitamine A helpt het immuunsysteem, is belangrijk voor de huid, ondersteunt de conditie van het oog en speelt een rol in het celspecialisatieproces
 • Vitamine D is goed voor de kalkhuishoudingde spieren en het skelet van kinderen
 • Vetzuren EPA en DHA zijn goed voor het hart, de hersenen en de bloeddruk
 • Green Pasture heeft een samenwerking met de Weston A. Price Foundation (WAPF)

Green Pasture’s unieke gefermenteerde levertraan

Voor de vangst van kabeljauw werkt Green Pasture exclusief samen met Alaskan Leader Seafood, een hoogstaand visbedrijf in Alaska dat het Marine Stewardship Council (MSC)-keurmerk draagt en gebruikmaakt van duurzame vistechnieken die door verschillende milieuorganisaties worden aangemerkt als zijnde de meest milieuvriendelijke vismethoden van dit moment. Aan boord wordt de vis direct verwerkt, geïnspecteerd en diep ingevroren, zodat de smaak en versheid ervan behouden blijft. De levers van de kabeljauwvissen worden vervolgens door Green Pasture onderworpen aan een eenvoudig en traditioneel fermentatieproces dat teruggaat tot de Romeinse tijd. De levers worden gemengd met zout en bouillon, waarna de vis een paar maanden blijft fermenteren voordat de olie eruit gefilterd wordt.

Essentiële vetzuren van duurzame kwaliteit

Green Pasture maakt voor haar levertraan producten als enige bedrijf ter wereld gebruik van een eeuwenoude, traditionele, zeer milde fermentatietechniek, waardoor het mogelijk is om het gebruik van hitte te vermijden en om de natuurlijke antioxidanten in de olie te behouden. De levertraan van Green Pasture wordt continu door onafhankelijke derde partijen getest en voldoet aan alle moderne eisen voor kwaliteit en puurheid. Het bedrijf spant zich bovendien in om, waar mogelijk, te werken volgens een duurzame aanpak en stelt ook de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en milieubescherming bij het selecteren van haar partners. Green Pasture Products heeft een samenwerking met de Weston A. Price Foundation (WAPF) en ontving het Marine Stewardship Council (MSC) keurmerk voor haar premiumkwaliteit Fermented Cod Liver Oil (FCLO), een eco-label dat wereldwijd slechts aan een handvol visoliebedrijven is toegekend.

Over Green Pasture

Green Pasture is een in Nebraska gevestigd familiebedrijf dat in 2003 werd opgericht door Dave en Barbara Wetzel. Een paar jaar eerder besloten ze om hun leven om te gooien, met hun gezin dichter bij de natuur te gaan wonen en een melkveehouderij te beginnen. Ze kwamen algauw in aanraking met de ideeën van Dr. Weston A. Price en met name zijn bevindingen inzake ‘vitaminerijke boterolie’, gemaakt van de melk van grasgevoerde weidekoeien, heeft hen doen besluiten om hun groene weilanden te gaan inzetten voor het creëren van Concentrated Butter Oil, een product dat inmiddels wereldwijd bekendheid heeft vergaard. In 2007 breidde Green Pasture haar productlijn uit met gefermenteerde levertraan producten gemaakt van op duurzame wijze gevangen rog en kabeljauw en vandaag de dag is Green Pasture Products internationaal toonaangevend vanwege haar toewijding aan een zorgvuldige, duurzame en hoogwaardige werkwijze, waarvoor David en Barbara in 2012 ook Nebraska’s Distinguished Entrepreneur Award hebben ontvangen.

*1 Blue Ice™ Fermented Cod Liver Oil van Green Pasture is van nature rijk aan vitamine D, dat goed is voor de spieren

*2 Blue Ice™ Fermented Cod Liver Oil van Green Pasture is van nature rijk aan vitamine A, dat de conditie van het oog ondersteunt

Meer informatie
Product Naam
Gefermenteerde Kabeljauw Levertraan - Capsules
Art.nr.
GP-24
Merk
Green Pasture
Inhoud
120 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem twee capsules per dag tijdens een maaltijd. Na openen in de koelkast bewaren.

Ingrediënten per dosering

1000 mg gefermenteerde levertraan.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Ongebleekte bijenwas, plantaardige cellulose.

Allergenen
Vis
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gefermenteerde Kabeljauw Levertraan - Capsules
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: