Morning Magnesium - Magnesium Complex - vorheen Wake Up Maggie™ - Smidge™
EUR  55,95

Morning Magnesium - Magnesium Complex - vorheen Wake Up Maggie™ - Smidge™

Van: Organic
Waardering:
100% of 100
 • Categorie: Spieren & Energie
 • Zuivere magnesium & boron
 • Magnesiumtaurinaat, -malaat en -orotaat
 • Bevordert de energiestofwisseling1
 • Goed voor de spieren2
 • Bevat geen andere ingrediënten
 • 120 capsules
Op voorraad
SKU
OG-09
EUR  55,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel +31 857920187 of spreek ons aan op de chat

Wake Up Maggie™ - Magnesium Complex van Organic 3

Het belangrijke mineraal magnesium is betrokken bij meer dan 300 biochemische reacties in ons lichaam. Het mineraal helpt bij vermoeidheid, aangezien het de energiestofwisseling bevordert, is goed voor de spieren en draagt bij aan de geestelijke veerkracht. Wake Up Maggie™ - Magnesium Complex bestaat uit zuivere magnesium in de vorm van magnesiumtaurinaat, magnesiummalaat en magnesiumorotaat en is verrijkt met het mineraal boron. Het product is puur en bevat geen andere ingrediënten.

Alles over Wake Up Maggie™ - Magnesium Complex

Magnesium is een belangrijk mineraal voor ons lichaam, zo erkent ook de Europese voedselveiligheidsorganisatie (EFSA). Magnesium bevordert immers de energiestofwisseling en draagt bij aan geestelijke veerkracht. Ook speelt magnesium een rol bij het behoud van soepele en sterke spieren, heeft het een positieve invloed op het zenuwstelsel, is het goed voor het geheugen, draagt het bij aan een sterk gebit en is het belangrijk voor hart en bloedvaten. Wake Up Maggie™ - Magnesium Complex bestaat uit zuivere magnesium in de vorm van magnesiumtaurinaat, magnesiummalaat en magnesiumorotaat, Er is bewust gekozen voor een uitgebalanceerde mix van verschillende typen magnesium, in plaats van slechts één type. Aan deze samenstelling is het minder bekende, maar fascinerende mineraal boron toegevoegd, waarvan wordt gedacht dat het in de natuur een belangrijke verstevigende rol speelt en waarover nog altijd veel interessante ontdekkingen worden gedaan. Het product is puur van vorm en bevat geen vulstoffen, additieven, artificiële kleur- en smaakstoffen en is vrij van alle gangbare allergenen.

Over de darmflora

De darmflora is een verzamelnaam voor alle in de darm levende micro-organismen. Dat zijn er in totaal ongeveer 100 biljoen! Het lichaam is als het ware een gastheer voor deze microben. De ene soort is meer gewenst dan de andere soort en ze kunnen worden onderverdeeld in de residente en de passerende darmflora-microben. Wanneer deze met elkaar in balans zijn is er sprake van homeostase, een sleutelproces in ons lichaam. Er worden niet alleen essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters, het microbioom speelt ook een sleutelrol bij de vertering van voedsel en dus bij de opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Ons darmstelsel is niet alleen heel complex, het is ook net zo uniek als onze vingerafdruk! De samenwerking tussen het lichaam en de darmbacteriën is één van de meest ingenieuze samenwerkingen in ons lijf.

Hoe functioneren bacteriën en enzymen?

Ons darmstelsel is een complex systeem dat bevolkt wordt door miljarden micro-organismen die allemaal hun eigen taak hebben binnen het grotere geheel van onze darmflora. Om de spijsvertering goed te kunnen laten verlopen, werkt het lichaam werkt samen met deze micro-organismen. Bij een normale darmflora zijn deze soorten met elkaar in balans, een balans die voor iedereen anders is. Enzymen zijn in staat allerlei processen in ons lichaam te versnellen, ze zijn als het ware de werkpaarden van ons lichaam. Enzymen kunnen processen soms wel tot een biljoen keer versnellen! Zo werken ook spijsverteringsenzymen als een soort katalysator in ons darmstelstel. Het zijn ‘chemische fabriekjes’ in ons lichaam die best door ons gekoesterd mogen worden.

Voordelen

 • Zorgvuldig samengestelde mix van drie soorten magnesium en boron
 • Bevat per volledige dosis 200 mg magnesium en 1,5 mg boron
 • Magnesium bevordert de energiestofwisseling, draagt bij aan geestelijke veerkracht en is goed voor het geheugen
 • Magnesium speelt een rol bij het behoud van soepele en sterke spieren, heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel en is belangrijk voor hart en bloedvaten
 • Gemakkelijk te mixen in warme of koude dranken, waaronder smoothies
 • Bevat geen andere ingrediënten zoals kunstmatige additieven, kleur- en smaakstoffen en vulstoffen
 • Vrij van alle gangbare allergenen, zoals melk, caseïne, ei, vis, schaaldieren, gluten, gist, soja, noten en pinda’s

De ontrafeling van onze darmflora

We krijgen steeds meer inzicht in de werking en belangrijke functies van onze darmflora, maar eigenlijk weten we nog steeds heel weinig van dit mysterieuze ‘orgaan’ in ons lichaam. De kennis die we nu hebben is waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg! Zo beginnen we langzaam te begrijpen op welke bijzondere manieren bacteriën met elkaar communiceren via een mechanisme dat bekend staat als ‘Quorum Sensing’. Het mechanisme stelt bacteriën in staat om, via het uitscheiden van signaalmoleculen, constant met elkaar in gesprek te zijn en hun gedrag op elkaar af te stemmen. Ze kunnen onder andere weten met hoeveel soortgenoten ze zijn, om vervolgens bij een bepaald aantal soortgenoten een synchrone reactie teweeg te brengen. Vriendelijke bacteriën communiceren en werken samen via Quorum Sensing, een fenomeen dat nog altijd even fascinerend als mysterieus is voor veel onderzoekers.

De geschiedenis van probiotica

De term ‘probiotica’ wordt voor het eerst gebruikt door de Duitse arts Werner Kollath, die probiotica omschrijft als ‘werkzame stoffen die essentieel zijn voor een gezond leven’. De ontwikkeling en het gebruik van probiotica zijn echter al veel ouder. Zo stamt het eerste gebruik al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Omdat veehoeders in het Midden-Oosten destijds hun melk bewaarden in geitenvellen zakken, waar gedurende de dag de brandende zon op scheen, begon de melk te fermenteren. In deze tijd ontstond ook het gebruik van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn. Pas veel later, in de 19e eeuw, ontdekte men pas welke processen hieraan ten grondslag lagen en wat het belang hiervan was. Met name de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur was van betekenis met zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze belangrijke ontdekking in de medische wetenschap leidde uiteindelijk tot vele andere inzichten, zoals de ontwikkeling van vaccins, de sterilisatie van instrumenten en wondverbanden en de pasteurisatie van voedingsmiddelen.

Met zorg samengesteld

Organic 3 heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Zo worden de producten met zorg samengesteld en zijn er geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd. Hierdoor zijn de producten breed inzetbaar en voor iedereen geschikt, ook voor diegenen die overgevoelig zijn of allergieën hebben. De producten worden aan de hand van de nieuwste inzichten samengesteld en bevatten specifieke, neutrale bacteriestammen die door bijna iedereen goed verdragen worden. Ook mensen die diëten als het GAPS-dieet of Paleodieet volgen, kunnen de producten van Organic 3 met een gerust hart nemen.

Over Organic 3

De supplementen van Organic 3 richten zich specifiek op de spijsvertering en de darmen. Ze worden gemaakt zonder onnodige toevoegingen, waardoor de producten zelfs geschikt zijn voor de meest gevoelige gebruikers. De naam Organic 3 is ontstaan uit het feit dat de drie oprichters begrijpen dat goede voeding de sleutel tot een goede gezondheid is. Ze zijn er dan ook van overtuigd dat niet alleen organische voeding, maar ook supplementen zonder onnodige toevoegingen het beste zijn voor ons lichaam. De oprichters van Organic 3 worden bij het samenstellen van hun productlijn geïnspireerd door hun passie voor het werk van Dr. Weston A. Price en Dr. Natasha Campbell-McBride. Zo is uiteindelijk een unieke productlijn ontstaan waarvan de formuleringen met de grootste zorg worden samengesteld. Dit voorkomt niet alleen vervelende bijwerkingen, maar geeft ook het hoogst mogelijke resultaat.

Meer informatie
Product Naam
Morning Magnesium - Magnesium Complex - vorheen Wake Up Maggie™ - Smidge™
Art.nr.
OG-09
Merk
Organic
Inhoud
120 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 4 capsules, 1 tot 2 keer per dag of zoals voorgeschreven door arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

200 mg magnesium (33% als magnesiummalaat, 33% als magnesiumtaurinaat, 33% als magnesiumorotaat) 53% *, 1,5 mg boor (als boriumglycinaatcomplex).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Morning Magnesium - Magnesium Complex - vorheen Wake Up Maggie™ - Smidge™
Uw waardering
Klantenreviews
 1. makkelijk om in te nemen
  Algehele beoordeling
  100%
  Heel goed

  Gereviewd door

  Gepost op