check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Cholesterol

Cholesterol is een bouwstof voor cellen en hormonen. Cholesterol is dus nodig in het lichaam en zonder cholesterol kan het lichaam niet functioneren. De meeste mensen zijn bekend met de twee verschillende vormen van cholesterol: LDL en HDL. Niet alleen de totale waarden zijn belangrijk maar ook de verhouding tussen beide vormen en voornamelijk ook de deeltjesgrootte.

12 Artikel(en)

per pagina

12 Artikel(en)

per pagina


Veranderlijk cholesterolgehalte

Cholesterol is een vetachtige stof en wordt aangemaakt in de lever, cholesterol uit voedingsmiddelen heeft een minimale invloed op de bloedwaarden. Het lichaam gebruikt cholesterol om cellen, hormonen en gal te maken. Het cholesterolgehalte in het bloed is veranderlijk. Factoren zoals bijvoorbeeld voeding, seizoenen en stress hebben een invloed op de cholesterolconcentraties. De algemene cholesterolhypothese waarin verzadigde vetten als hoofdspeler worden gezien komt steeds meer onder vuur te liggen op basis van nieuwe inzichten.

Cholesterol verlagen

Cholesterolverlagende voedingsmiddelen zijn onder andere peulvruchten, noten, vezels uit fruit en volkorengranen en vette vis. Diverse supplementen kunnen ook helpen bij de verlaging van het cholesterolgehalte of zijn goed voor de cholesterolspiegel, bijvoorbeeld Curcuma (ook bekend als Kurkuma). Andere producten in deze categorie zijn onder andere Ubiquinol – Kaneka QH® en Omega-3 Krillolie.