check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Bloedsuikerspiegel

De bloedsuikerspiegel reageert niet alleen op de voeding die binnenkomt maar ook op andere prikkels zoals bijvoorbeeld stress en sportactiviteiten. De alvleesklier is de plaats waar insuline wordt geproduceerd. Insuline is een hormoon dat de bloedsuikerspiegel verlaagt en glucagon is een hormoon dat de bloedsuiker laat stijgen.

12 Artikel(en)

per pagina

12 Artikel(en)

per pagina


Wat is bloedsuikerspiegel

De bloedsuikerspiegel (ook wel bloedglucosespiegel) is een maatstaf voor de hoeveelheid glucose die is opgelost in het bloed. Deze hoeveelheid varieert gedurende de dag en door de voedingsmiddelen die worden genomen. Bij een te lage bloedsuikerspiegel zit er te weinig suiker in het bloed. Dit wordt hypoglykemie (hypo) genoemd. De weefsels en organen krijgen daardoor niet genoeg brandstof. Insuline is een hormoon dat de bloedsuikerspiegel doet verlagen. Het tegenovergestelde van hypoglykemie is een hyperglykemie (hyper). Bij een hyperglykemie zit er te veel suiker in het bloed, waardoor sprake is van een te hoge bloedsuikerspiegel. Glucagon is een hormoon dat de bloedsuiker laat stijgen.

Alvleesklier enzymen supplementen

De alvleesklier maakt de hormonen insuline, glucagon en spijsverteringssappen aan. Een voorbeeld van een supplement die specifieke lichaamsfuncties ondersteunt is Suprefort alvleesklierextract. Het belangrijkste bestanddeel van Suprefort alvleesklierextract zijn de natuurlijke peptiden die ervoor zorgen dat de biologische informatie op de plaats van bestemming aankomt.