Probiotica - Megaflora® Plus - 50 miljard units
EUR  74,75

Probiotica - Megaflora® Plus - 50 miljard units

 • Categorie: Darmen & Darmflora
 • 50 miljard CFU organismen
 • 14 verschillende stammen
 • Vrij van gluten, zuivel en soja
 • Slechts één capsule per dag
 • 60 capsules
Op voorraad
SKU
MF-20-B
EUR  74,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel +31 857920187 of spreek ons aan op de chat

Probiotica MegaFlora® Plus van MegaFood

Door de World Health Organisation wordt probiotica gedefinieerd als zijnde 'levende micro-organismen die een positief effect hebben op de gezondheid wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd'. Hoewel probiotica meestal bacteriën omvatten, kan het ook om gisten gaan. Probiotica worden over het algemeen aangeboden in de vorm gefermenteerde drankjes, yoghurtdranken of als voedingssupplement. Bij probiotica is het in ieder geval essentieel dat de bacterien in het product levend zijn en dat ze in voldoende hoge mate aanwezig zijn. Probiotica - Megaflora® Plus is opgebouwd uit 14 verschillende bacteriestammen en per capsule bevat dit supplement 50 miljard CFU levensvatbare organismen. 

Bereiken levend de darmen

Bacteriën zoals probiotica komen via de maag in de darmen terecht. Vaak worden bacteriën al in de maag door het maagzuur, of in dunne darm door de gal gedood. Om ervoor te zorgen dat de bacteriën in dit supplement de maag in voldoende mate overleven, zijn de capsules van MegaFood's Probiotica MegaFlora® zo gemaakt dat ze bestand zijn tegen de lichaamszuren die aldaar aanwezig zijn. Hierdoor is er sprake van een optimale opneembaarheid. Vanuit de maag bereiken de darmen vervolgens de dunne darm en uiteindelijk de dikke darm.

Onze darmflora

Onze darmflora is een heel complex ecosysteem, dat zo ongeveer net zo uniek is als onze vingerafdruk! In onze darmflora, ook wel microbioom genoemd, worden essentiële stoffen aangemaakt zoals vitaminen en neurotransmitters. Ook speelt het microbioom een sleutelrol bij de vertering van voedsel en bij een goede opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Om al deze processen goed te kunnen laten verlopen, werkt het lichaam samen met de in de darmen aanwezige microben, waaronder bacteriën. Deze darmbacteriën kunnen worden onderverdeeld in welwillende en onhebbelijke bacteriën, al dan niet tijdelijk of permanent verblijvende soorten. Het lichaam fungeert als het ware als gastheer voor deze microben. Een normale darmflora is in evenwicht en bevat bevat immens veel bacteriën die goed zijn voor wel 1 tot 3 procent van ons totale lichaamsgewicht. 

Voordelen:

 • Het product bevat per capsule ruim 50 miljard CFU levensvatbare organismen
 • De probiotica is opgebouwd uit 14 verschillende bacteriestammen
 • De capsules bevatten alle bekende bacteriën zoals Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus salivarius, Bifidobacterium infantis en Lactobacillus bulgaricus
 • Het product is vrij van kunstmatige ingrediënten en van gluten, zuivel, soja of glyfosaat en is geschikt voor vegetariërs 
 • De capsules zijn bestand tegen de lichaamszuren in de maag, waardoor er sprake is van een hoge opneembaarheid

Het ontstaan van probiotica

Hoewel de term ‘probiotica’ uit 1953 stamt, is het principe al veel ouder. De eerste sporen van het gebruik van probiotica stammen al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Veehoeders in het Midden-Oosten bewaarden in die tijd de melk in zakken gemaakt van geitenvellen. Doordat de zon erop scheen, begon de melk door een combinatie van melkzuurbacteriën en gisten te fermenteren. Ook het ontstaan van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn, gaat terug tot ongeveer 7.000 voor Christus.

Het belang van deze, soms toevallige ontdekkingen kwam echter pas veel later, in de 19e eeuw aan het licht. In deze eeuw ontwikkelde de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur namelijk zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze microbe-theorie is één van de belangrijkste ontdekkingen in de medische geschiedenis die tot veel nieuwe inzichten heeft geleid op het gebied van de microbiologie. De echte probiotica-wetenschap komt in Europa echter pas in de jaren negentig van de vorige eeuw op gang en sindsdien zijn de effecten van probiotica het onderwerp van talloze onderzoeken.

Over MegaFood - Fresh from farm to tablet

MegaFood wil mensenlevens verbeteren door middel van hoogwaardige voedingssupplementen met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. De producten zijn geschikt voor iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft. Het bedrijf is uniek, niet alleen doordat het haar eigen concentraten maakt, maar ook doordat het zelf haar producten inkoopt bij lokale boeren en familiebedrijven. De bijzondere droogtechniek waarmee de concentraten worden gemaakt, is de nalatenschap van oprichter Carl E. Jackson. De producten worden zonder hitte geproduceerd, waardoor alle belangrijkste voedingsstoffen intact blijven. De concentraten zijn altijd van de hoogst haalbare kwaliteit. Om dat te kunnen garanderen, worden ze standaard op puurheid en potentie getest in het hypermoderne analytische laboratorium van MegaFood.

Meer informatie
Product Naam
Probiotica - Megaflora® Plus - 50 miljard units
Art.nr.
MF-20-B
Merk
MegaFood
Inhoud
60 capsules
Hoeveelheid
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 capsule per dag tijdens een maaltijd.

Koeling
Gekoeld bewaren
Ingrediënten per dosering

50 billion CFU Proprietary MegaFlora® Blend*: Bifidobacterium lactis*, Lactobacillus acidophilus*, Lactobacillus casei*, Lactobacillus plantarum*, Lactobacillus rhamnosus*, Lactobacillus salivarius*, Lactobacillus brevis*, Lactobacillus bulgaricus*, Lactobacillus gasseri*, lactococcus lactis*, Bifidobacterium longum*, Bifidobacterium bifidum*, Bifidobacterium infantis*, Streptococcus thermophilus*. *Reference Intake (RI) not established; CFU = Colony Forming Units.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Cellulose (capsule), L-leucine, silica.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Probiotica - Megaflora® Plus - 50 miljard units
Uw waardering