Beta Prebiotica - ß-Galacto-Oligosachariden (GOS)
EUR  33,25

Beta Prebiotica - ß-Galacto-Oligosachariden (GOS)

Van: Ergomax
 • Zuivere Beta Prebiotica - ß-Galacto-Oligosachariden (GOS)
 • Categorie: Spijsvertering & Immuunsysteem
 • Prebiotische vezels
 • Combineer met Kefir Probiotica & 2’-Fucosyllactose
 • 400 gram
Op voorraad
SKU
ERG-33
EUR  33,25
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel +31 857920187 of spreek ons aan op de chat

Bèta Prebiotica -  ß-Galacto-Oligosachariden (GOS) van Ergomax

Galacto-Oligosachariden (GOS) zijn goed gedocumenteerde typen prebiotische vezels. Ze worden beschouwd als de meest ultieme prebiotica. GOS zijn een specifieke vorm van prebiotische galactose suikers. Deze actieve biologisch suikers komen van nature voor in moedermelk en behoren tot de groep van 'Human Milk Oligosacharides’ (HMO) suikers. Ze hebben een complexe structuur en een breed spectrum aan biologische effecten. GOS zijn geschikt voor volwassen en kinderen.

Voordelen:

 • Uitstekend te combineren met Kefir Probiotica voor een optimaal effect
 • Uitstekend te combineren met 2’-Fucosyllactose voor een optimaal effect
 • Licht zoete smaak, kan ook gebruikt worden als zoetstof
 • Makkelijk oplos- en doseerbaar door de fijne structuur van het poeder
 • Van natuurlijke oorsprong
 • Bevat geen gluten en soja, gmo-vrij
 • Bevat geen kunstmatige toevoegingen

Alfa- en bèta-GOS

Bèta-GOS verschenen als eerste op de markt en worden verkregen door enzymatische hydrolyse uit de lactose van runderen. Alfa-GOS zijn afkomstig van de galacto-oligosachariden die van nature ook in peulvruchten voorkomen. Alfa- en bèta-GOS verschillen dus in oorsprong (rund of peulvruchten) en in de structuur van het molecuul. 

Fermentatie van prebiotica in de darmen

Prebiotische vezels zijn niet verteerbaar en hebben dus geen directe voedingswaarde. Ze passeren intact de maag en het bovenste deel van de dunne darm. In het onderste deel van de dunne darm en in de dikke darm worden de vezels gefermenteerd door verschillende soorten bacteriën en gisten. Hieruit wordt een reeks van stoffen geproduceerd die weer te gebruiken zijn voor de mens. Zoals vitaminen, endocannabinoïden en korteketenvetzuren zoals butyraat, lactaat, acetaat en propionaat.

De meest ultieme prebiotica

GOS is een uitstekende prebiotica, naast andere prebiotica zoals fructo-oligosachariden (FOS), xylooligosachariden (XOS), soja-oligosachariden (SOS) en inuline. GOS wordt uitermate goed verdragen en het kan zelfs tijdens een FODMAP dieet worden gebruikt. Prebiotica worden ook aangeduid als oplosbare vezels. Er bestaan ook niet-oplosbare vezels ofwel voedingsvezels. Deze staan bekend om het stimuleren van de stoelgang.

Ook waterstof wordt geproduceerd

Naast korte keten vetzuren worden door vezelconsumptie ook gassen geproduceerd zoals waterstof en koolstofdioxide. Waterstof is samen met zuurstof diep verweven met het ontstaan van leven op aarde en de evolutie er van. De balans van zuurstof en waterstof als antioxidant, ofwel van oxidatie en reductie, is essentieel in levende organismen.

Synbiotische combinatie van pre- en probiotica

Tot slot wijzen we nog op de synbiotische combinatie van pre- en probiotica. Dit product van Ergomax gaat dan ook uitstekend samen met Kefir Probiotica en 2’-Fucosyllactose. De effecten van een synbiotica combinatie overtreffen die van een enkelvoudige inname van prebiotica of probiotica. Het innemen van een combinatie van GOS en gefermenteerde kefir capsules is dus een uitstekende keuze.

Over Ergomax

Bij Ergomax vinden wij dat iedereen een optimale gezondheid moet kunnen nastreven. Wij helpen daarbij door natuurlijke voedingssupplementen aan te bieden in combinatie met professioneel advies. Veel tijd en zorg besteden wij aan onderzoek naar nieuwe en unieke stoffen en producten met een bewezen effect. Zodat we voldoen aan de hoge verwachtingen van onze klanten. Alle producten uit de productenlijn van Ergomax zijn zorgvuldig geselecteerd en getoetst. Producten en stoffen zijn zo natuurlijk mogelijk. Moeder natuur weet het immers altijd beter.

Meer informatie
Product Naam
Beta Prebiotica - ß-Galacto-Oligosachariden (GOS)
Art.nr.
ERG-33
Merk
Ergomax
Inhoud
400 gram
Gebruiksaanwijzing

Neem 12 gram per dag (ongeveer 4 theelepels verspreid over de dag). Meng de poeder met vloeistof of voedsel naar keuze, of zoals geadviseerd.

Ingrediënten per dosering

3 gram ß-Galacto-Oligosachariden (GOS) †.

† Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Lactose
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Beta Prebiotica - ß-Galacto-Oligosachariden (GOS)
Uw waardering