check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Antioxidanten

Antioxidanten worden ook wel beschouwd als de heilige graal op het gebied van gezondheid. Zoals het woord “antioxidant” al omschrijft gaat het de oxidatie in het lichaam tegen. Veel voedingssupplementen hebben naast hun specifieke werking op biologische processen in het lichaam ook een werking als antioxidant. Antioxidanten supplementen zoals vitaminen, mineralen maar ook kruiden en andere voedingsstoffen vallen dan ook in deze categorie. Ons assortiment bevat antioxidanten crème en capsules.

28 Artikel(en)

per pagina

28 Artikel(en)

per pagina


Wat zijn antioxidanten?

Je lichaam wordt voortdurend blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Het lichaam heeft het antioxidantensysteem ontwikkeld als een van de beschermingsmechanismen om met deze invloeden om te gaan. Antioxidanten beschermen dus gezonde cellen en weefsels. De strijd tussen oxidatie en anti-oxidatie is altijd aanwezig in het lichaam. Naar mate men ouder wordt lijkt dit steeds belangrijker te worden.

Antioxidanten supplementen

Antioxidanten kun je in veel voedingsmiddelen vinden zoals groente, fruit en noten. Belangrijke antioxidanten in voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld vitamine C, Coenzyme Q10, Vitamine E, Gluthatione en Liponzuur. Daarnaast worden antioxidanten ook toegevoegd aan voedingssupplementen. Antioxidanten supplementen kunnen een uitkomst zijn als je zelf niet genoeg antioxidanten binnen krijgt.

Verschillende soorten antioxidanten

Als je in je dagelijkse voeding niet genoeg antioxidanten binnen krijgt dan kun je dit aanvullen met voedingssupplementen. Bij Ergomax kun je verschillende soorten antioxidanten supplementen kopen. Een aantal antioxidanten die helpen bij het beschermen tegen vrije radicalen zijn Astaxanthine, Ubiquinol en R-Alfa Liponzuur. Astaxanthine is een kleurstof en behoort tot de carotenoïden, deze voedingsstof kan in tegenstelling tot andere antioxidanten een breedspectrum vrije radicalen vangen.

Antioxidanten creme of capsules kopen?

Ubiquinol is een vorm van coenzym Q10 en is mede een belangrijke lichaamseigen antioxidant. R-Alfa Liponzuur is bijzonder als antioxidant omdat het zowel water als vet oplosbaar is. Naast antioxidanten capsules verkoopt Ergomax ook antioxidanten in crème vorm, vloeibare vorm en poedervorm. Heb je vragen over welk soort antioxidant het beste voor jou is? Neem dan contact met ons op!