KetoPro - Probiotische Blend

 • Categorie: Ketogeen & Probiotica
 • Blend van probiotica & magnesium
 • Bevordert de energiestofwisseling*
 • Goed voor het zenuwstelsel*
 • Vier verschillende stammen
 • 10 miljard CFU aan organismen
 • 180 capsules
Niet op voorraad
SKU
KF-11
EUR  34,45
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel +31 857920187 of spreek ons aan op de chat

KetoPro - Probiotische Blend van KetoSports

KetoPro van KetoSports is een unieke probiotische blend bestaande uit magnesium in combinatie met 10 miljard CFU aan organismen uit 4 verschillende bacteriestammen. Magnesium is een belangrijk mineraal dat onder meer de energiestofwisseling ondersteunt, goed is voor het zenuwstelsel en voor de spieren en bijdraagt aan de geestelijke veerkracht. Wanneer je koolhydraatarm eet, verandert niet alleen je metabolisme, maar ook je elektrolytenbalans. Elektrolyten zijn belangrijke mineralen - waaronder magnesium - die sneller je lichaam verlaten via de urine wanneer je koolhydraatarm eet, omdat je meer vocht verliest tijdens dit dieet. Om deze reden heeft KetoSports KetoPro ontwikkeld, dat probiotica en magnesium in één supplement combineert. Aangezien magnesium ondersteuning biedt bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding, zit je als keto-fan met dit supplement wel goed! Deze unieke combinatie is in het bijzonder geschikt voor mensen met een actieve levensstijl of een low-carb dieet.

Je darmflora

De darmflora, ook wel microbioom genoemd, is een uitermate belangrijk ecosysteem in ons lichaam. Wist je dat ons darmstelsel heel persoonlijk is en net zo uniek is als onze vingerafdruk? Er worden essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters. Het microbioom speelt bovendien een sleutelrol bij de vertering van voedsel en bij de daaropvolgende opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Voor deze processen werkt het lichaam samen met de aanwezige darmbacteriën. Het lichaam fungeert als het ware als gastheer voor deze microben. Deze microben kunnen onderverdeeld worden in verschillende bacteriën en schimmels, gewenste en minder gewenste soorten en passerende of permanente verblijvers. Zoals bij al het leven, draait het ook hier om balans en is het uiteraard belangrijk om goed voor je darmen te zorgen, iets waar veel aandacht voor is in het ketogeen dieet.

Wat zijn ketonen?

Ketonen worden in de lever aangemaakt op het moment dat er in het lichaam geen glucose meer voorhanden is als brandstof. In zo’n geval gaat het lichaam over op ‘vetverbranding’ in plaats van ‘suikerverbranding’, waarbij de lever lichaamsvet afbreekt tot vetzuren en glycerol, die vervolgens verder worden omgezet in respectievelijk ketonen en glucose. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je een streng koolhydraatarm of ketogeen dieet volgt, aan het vasten bent of geen voedsel tot je beschikking hebt of wanneer je een langdurige, zware fysieke prestatie levert. Wanneer je lichaam overgaat op vetten als primaire brandstof, kom je in een staat van ‘ketose’, een welbekend fenomeen voor diegenen die het ketogeen dieet kennen of volgen. Wist je dat het ook de staat is van baby’s wanneer ze geboren worden? Het is bovendien de staat waarin onze vroege voorouders over het algemeen verkeerden. Ze leefden immers van nature meer van vetten en eiwitten dan van koolhydraten en kenden langere periodes zonder voedsel.

Voordelen

 • Unieke combinatie van probiotica en magnesium
 • 10 miljard CFU aan organismen uit vier verschillende bacteriestammen
 • Magnesium bevordert de energiestofwisseling en is goed voor de spieren en het zenuwstelsel
 • Magnesium biedt ondersteuning bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding
 • Neem tot drie capsules per dag in met water

De functie van een ketogene stofwisseling

Het feit dat het lichaam in tijden van schaarste eerst de eigen vetreserves aanspreekt in plaats van dat het waardevolle spiermassa’s verteert, is een indrukwekkend overlevingsmechanisme dat er mede voor heeft gezorgd dat onze voorouders periodes van voedselschaarste konden overleven. Het proces van ketogenese dat dan in het lichaam plaatsvindt heeft bovendien tot doel dat de hersenen, ook wanneer er geen koolhydraten voorhanden zijn, verzekerd zijn van voldoende energie. Ketonen spelen daarbij een cruciale rol. De uit vet gewonnen vetzuren en glycerol zijn namelijk een prima brandstof voor de meeste organen en weefsels, maar kunnen de bloed-hersenbarrière niet passeren. Daarom breekt de lever vetzuren nog verder af tot ketonen, die vrijkomen in de bloedbaan en die deze barrière wel kunnen passeren. Dit aanpassingsvermogen in het stofwisselingsproces is een bijzondere en fascinerende eigenschap van het menselijk lichaam.

Het proces van ketogenese

Het proces van ketogenese vindt voornamelijk plaats in de mitochondriën van de levercellen en draait om het omzetten van vetten naar ketolichamen of ketonen. Er worden drie soorten ketolichamen geproduceerd door de lever: acetoazijnzuur, aceton en hydroxybutyraat (BHB). Acetoazijnzuur wordt als eerste aangemaakt, waarna dit vervolgens verder wordt omgezet in aceton en BHB. Aceton verlaat het lichaam via de urine en de adem, vandaar ook dat je adem in een staat van ketose tijdelijk naar aceton kan ruiken. BHB kan door de verschillende weefsels en organen van het lichaam worden gebruikt voor de productie van energie. Het is een bijzonder energieproces dat we langzaam maar zeker steeds beter beginnen te begrijpen!

Ketonen als premium brandstof

Onderzoek naar de gevolgen van een ketogene stofwisseling voor het lichaam is populair, mede omdat onderzoekers vermoeden dan het bewust inzetten van ketonen als brandstof voor ons lichaam diverse interessante toepassingen zou kunnen hebben. In principe kiest ons lichaam voornamelijk uit twee soorten energiebronnen: suikers of vetten. Gedurende onze evolutie hebben suikers de voorkeur gekregen van ons lichaam, omdat ze relatief gemakkelijk om te zetten zijn en omdat het de snelste manier is om vetten op slaan voor mindere tijden. Toch is een ketogene ‘vetverbranding’ onder de streep efficiënter dan een ‘suikerverbranding’. Ketonen leveren immers in verhouding meer energie en bij de verbranding ervan komen er minder afvalstoffen vrij. Vanwege deze ‘schonere verbranding’ en omdat ketonen ook als het ware ‘aan motoronderhoud doen’, worden ze wel gezien als een echte ‘premium brandstof’ voor het lichaam!

Over KetoSports

KetoSports is een echte pionier op het gebied van exogene ketonen supplementen. Diverse KetoSports-producten, zoals KetoCaNa, KetoBlitz en KetoForce zijn welbekend en het bedrijf blijft zich alsmaar ontwikkelen en vernieuwen. Het brein achter KetoSports is de Amerikaanse organisch chemicus Patrick Arnold, die door zijn eerdere werk ook wel bekend is als ‘vader van de prohormonen’. Hij werd in 2010 door de University of Florida gevraagd om bèta-hydroxybutyraat (BHB) chemisch te produceren, zodat dit kon worden gebruikt voor onderzoek. Toen Arnold de resultaten zag van de door de universiteit uitgevoerde experimenten, werd hij enthousiast; hij zag nieuwe toepassingen voor zich en begon zelf ook onderzoek te doen naar de stof. Algauw boekte hij resultaat met een product bestaande uit een verbinding van BHB met natrium en calcium. Door de jaren heen heeft KetoSports zich vervolgens ontwikkeld tot een hoogwaardig supplementenbedrijf met unieke producten voor iedereen die op zoek is naar exogene ketonen supplementen van kwaliteit.

* Magnesium bevordert de energiestofwisseling en is goed voor het zenuwstelsel

Meer informatie
Product Naam
KetoPro - Probiotische Blend
Art.nr.
KF-11
Merk
Ketosports
Inhoud
180 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 3 maal daags een capsule in met water.

Ingrediënten per dosering

200 mg Magnesium 50%, 550 mg Probiotische mix (10 miljard CFU; Bifidobacterum longum, bifidobacterum lactis, lactobacillus brevis, lactobacillus plantarum)*.

% = Referentie-Inname (RI), * RI niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gelatine, microkristallijne Cellulose, gemodificeerd zetmeel, magnesium stearate, silica.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:KetoPro - Probiotische Blend
Uw waardering