Zwarte komijn - Nigella Sativa (Nigellin™)
Aanbiedingsprijs EUR  19,95 Normale prijs EUR  25,75

Zwarte komijn - Nigella Sativa (Nigellin™)

Van: Ergomax
 • Gepatenteerd extract Nigellin™
 • Superieur extract met een natuurlijk synergisme
 • Verbeterde opname door speciaal extractieproces
 • Gestandaardiseerd dus constante kwaliteit
 • 245 mg Nigella Sativa (Nigellin™) per capsule
Op voorraad
SKU
ERG-36
Aanbiedingsprijs EUR  19,95 Normale prijs EUR  25,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel +31 857920187 of spreek ons aan op de chat

Zwarte komijn van Ergomax

Zwarte komijn van Ergomax – in het Latijn Nigella sativa – bevat het gepatenteerde extract Nigellin™. Nigella sativa is een kruidachtige plant met een gebruiksgeschiedenis van duizenden jaren. Het eenjarige kruid groeit ongeveer 30 tot 60 cm hoog en behoort tot de Ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Nigella sativa bevat veel actieve componenten, waaronder thymoquinone, diverse alkaloïden (onder meer nigellicines en nigelledine), saponinen (alpha-hederine) en flavonoïden.

Voordelen:

 • Gepatenteerd extract Nigellin™
 • Superieur extract met een natuurlijk synergisme
 • Verbeterde opname door special extractieproces
 • Gestandaardiseerde constante kwaliteit
 • Van natuurlijke oorsprong
 • Bevat geen gluten, soja en kunstmatige toevoegingen

Al duizenden jaren in gebruik

Zowel Hippocrates als Dioscorides beschreven dit bijzondere kruid al duizenden jaren geleden. Ook is het kruid opgenomen in de 'Canon Der Medicijnen' (Al-Qanun fi al-Tibb) van de 11e eeuwse Perzische wetenschapper Avicenna (Ibn Sina). Het boek behoorde in de Middeleeuwen, samen met de werken van Galenus, tot de standaardwerken voor medici in Europa.

Zwarte kleur van N. sativa

De plant Nigella sativa heeft fijn verdeeld gebladerte en blauwachtig tot paarse, of witte bloemen. De vrucht is groot en bevat veel kleine zaadjes. Zodra de vrucht de volwassenheid heeft bereikt, gaat deze open en worden de erin aanwezige zaden -blootgesteld aan de lucht - zwart van kleur. De werking van zwarte komijn is overigens breed bekend: momenteel kent het kruid vijf afzonderlijke FDA-patenten in de Verenigde Staten en een in het Verenigd Koninkrijk.

Traditioneel gebruik wereldwijd

De zaden van de N. sativa worden al eeuwen traditioneel gebruikt in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. Door de vele toepassingen heeft Nigella sativa de Arabische titel 'Habbatul barakah' gekregen, wat 'het zaad van zegen' betekent. Verder is het kruid opgenomen in lijsten gebruikte kruiden, waaronder: de Tibb-e-Nabavi (profeet Mohammed), de Unani Tebb en de Ayurveda.

Biochemische bestanddelen van Nigella sativa

Alanine, arginine, ascorbinezuur, asparagine, campesterol, carvon, cymene, cystine, dehydroascorbinezuur, eicosadienoëzuur, glucose, glutaminezuur, glycine, ijzer, isoleucine, leucine, d-limoneen, linolzuur, linoleenzuur lipase, lysine, methionine, myristinezuur, nigelline, nigellon, oleïnezuur, palmitinezuur, fenylalanine, fytosterolen, kalium, beta-sitosterol, alfa-spinasterol, stearinezuur, stigmasterol, tannine, threonine, thymohydrochinon, thymoquinon, tryptofaan, tyrosine

Over Ergomax

Kies je voor Ergomax, dan kies je voor kwaliteit, voor vakkundig advies en voor bewezen effect. Ergomax biedt natuurlijke voedingssupplementen aan. In onze visie moet iedereen een optimale gezondheid kunnen nastreven. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe en unieke stoffen en producten met een bewezen effect. Ons assortiment bevat ook veel unieke nicheproducten. Al onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd, beoordeeld en getoetst. Dat geldt ook voor de eigen productenlijn van Ergomax. Producten zijn zo min mogelijk bewerkt en zo natuurlijk mogelijk. Moeder natuur weet het immers altijd beter.

Meer informatie
Product Naam
Zwarte komijn - Nigella Sativa (Nigellin™)
Art.nr.
ERG-36
Merk
Ergomax
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 capsules per dag bij een maaltijd of zoals geadviseerd

Ingrediënten per dosering

245mg Nigella Sativa extract (Nigellin ™), 2:1 gestandaardiseerd extract, zaad) RI niet vastgesteld

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

silica fume (antiklontermiddel), cellulose (capsule)

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zwarte komijn - Nigella Sativa (Nigellin™)
Uw waardering