check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Zwarte komijn - Nigella Sativa (Nigellin™)

► Superieur extract met een natuurlijk synergisme
► Verbeterde opname door special extractieproces
► Gestandaardiseerd dus constante kwaliteit
► 245 mg Nigella Sativa (Nigellin™) per capsule

Beschikbaarheid: Op voorraad

EUR  23,95
- +
Ergomax
Verzending

Bezorging met PostNL
Ook op zaterdag, binnen 24u

Bel ons

Vragen over dit product?
Bel ons op 024-6635366

Voordeel

Verzending tot 22:00!
Gratis verzending vanaf €60,00

Veilig shoppen

Veilig shoppen
Beveiligd met SSL-versleuteling

Veilig afrekenen

Veilig & gemakkelijk afrekenen
Met o.a. iDeal en PayPal

Productbeschrijving

Zwarte komijn (Latijn: Nigella sativa)

Zwarte komijn (Nigella sativa) is een veel gebruikte medicinale plant met een geschiedenis van duizenden jaren. Het eenjarige kruid groeit ongeveer 30 tot 60 cm hoog en behoort tot de Ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Nigella sativa bevat veel actieve componenten, waaronder thymoquinone, diverse alkaloïden (o.a nigellicines en nigelledine), saponinen (alpha-hederine) en flavonoïden. Waarschijnlijk dankt zwarte komijn een groot deel van zijn bijzondere werking aan de aanwezigheid van thymoquinone.

Voordelen Ergomax Nigella Sativa (Nigellin™)

  • Superieur extract met een natuurlijk synergisme;
  • Verbeterde opname door special extractieproces;
  • Gestandaardiseerd dus constante kwaliteit;
  • 245mg per capsule

Al duizenden jaren in gebruik

Zowel Hippocrates als Dioscorides beschreven al de werking van dit bijzondere kruid en in de 'Canon Der Medicijnen' (Al-Qanun fi al-Tibb) van de 11e eeuwse Perzische wetenschapper Avicenna (Ibn Sina) is er een plaatsje voor het kruid gereserveerd. Het boek behoorde in de Middeleeuwen, samen met de werken van Galenus, tot de standaardwerken voor medici in Europa. De plant heeft fijn verdeeld gebladerte en blauwachtig tot paarse, of witte bloemen. De vrucht is groot en bevat veel kleine zaadjes. Zodra de vrucht de volwassenheid heeft bereikt, gaat deze open en worden de erin aanwezige zaden -blootgesteld aan de lucht- zwart van kleur.

De liefde voor de bijzondere werkzaamheid van zwarte komijn is overigens niet bekoeld: momenteel heeft het kruid vijf afzonderlijke FDA-patenten in de VS en eentje in de UK op haar naam staan.

Traditioneel gebruik in de volksgeneeskunde

De zaden van de N. sativa worden al eeuwen traditioneel gebruikt in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten en ingezet ter bevordering van gezonde luchtwegen, ondersteuning van gewichtsbeheersing en spijsvertering, een positieve invloed op de lever en de nierfunctie, gunstige invloed op ouderdomsverschijnselen en de algehele geestelijke veerkracht.

Door de vele toepassingen heeft Nigella sativa de Arabische titel 'Habbatul barakah' gekregen, wat 'het zaad van zegen' betekent. Verder is het kruid opgenomen in lijsten van natuurlijke medicijnen uit verschillende gerespecteerde geneeskunsten, waaronder: de Tibb-e-Nabavi (profeet Mohammed), de Unani Tebb en de Ayurveda.

Biochemische bestanddelen:

Alanine, arginine, ascorbinezuur, asparagine, campesterol, carvon, cymene, cystine, dehydroascorbinezuur, eicosadienoëzuur, glucose, glutaminezuur, glycine, ijzer, isoleucine, leucine, d-limoneen, linolzuur, linoleenzuur lipase, lysine, methionine, myristinezuur, nigelline, nigellon, oleïnezuur, palmitinezuur, fenylalanine, fytosterolen, kalium, beta-sitosterol, alfa-spinasterol, stearinezuur, stigmasterol, tannine, threonine, thymohydrochinon, thymoquinon, tryptofaan, tyrosine

Het gebruik van medicinale planten

Binnen inheemse geneeskundige systemen en de volksgeneeskunde gebruikt men al eeuwen geneeskrachtige planten voor het genezen van ziekten, of het bevorderen van de gezondheid.. Bovendien worden deze planten ook gebruikt bij de bereiding van kruidengeneesmiddelen, omdat ze als veilig worden beschouwd in vergelijking met moderne allopathische geneesmiddelen. Daarnaast kunnen medicinale planten rekenen op veel belangstelling van onderzoekers die zich hierop richten, omdat nog relatief weinig plantensoorten grondig zijn onderzocht op hun geneeskrachtige eigenschappen, werkingsmechanismen, veiligheid en toxicologie.

Productinformatie

Naam Zwarte komijn - Nigella Sativa (Nigellin™)
Merk Ergomax
Inhoud 60 capsules
Gebruiksaanwijzing Neem 2 capsules per dag bij een maaltijd of zoals geadviseerd
Dosering 1 capsule
Ingrediënten per dosering 245mg Nigella Sativa extract (Nigellin ™), 2:1 gestandaardiseerd extract, zaad) RI niet vastgesteld RI niet vastgesteld
Overige Ingrediënten silica fume (antiklontermiddel), cellulose (capsule)
Allergenen Bevat geen soja, tarwe, gluten, lupine, pinda's, selderij, mosterd, noten, sesam, melk, ei, vis, schaaldieren of weekdieren.
Geschikt voor veganisten Ja
Geschikt voor vegetariërs Ja
Glutenvrij Ja
Gecertificeerd Biologisch N.v.t.

Beoordelingen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Als u een account heeft bij Ergomax en bent ingelogd ontvangt u 10 punten (= 1 EURO) voor het schrijven van een goedgekeurde beoordeling. Log in of registreer